• Jon Gram

Hvordan kan du få mere tid?

Føles det nogensinde som om, at du aldrig har nok tid? Som om du aldrig har tid til det, der virkelig betyder noget? Den følelse kender de fleste. Det kan være frustrerende og kan føles som om, at man ikke når nogen vegne. Som om man sidder fast i sit liv og at hverdagen styrer dig i stedet for det omvendte. Men hvor forsvinder din tid egentlig hen? Tid er en ressource, som vi alle ønsker mere af. Vi tænker konstant på tid. Hvordan får vi mere af den? Hvor spilder vi den? Hvordan kan vi få mest muligt ud af den?


Den gode nyhed er, at vi alle sammen har 24 timer på et døgn. Men handler det så bare om at prioritere? Nej, ikke helt. I vores moderne verden, har vi flere valgmuligheder end nogensinde før. Det gælder både for karriere, religion, politik, sociale medier, dating, underholdning og meget mere.


At være fornuftig i sådan en kompleks verden, er ikke altid ligetil. Det kan derfor let komme til, at føle sig overvældet og forvirret. Mange tager i skole eller på arbejde og føler sig helt drænet, når de endelig kommer hjem. Når man ikke har en lavet klar plan på forhånd, vælger man typisk det, der er lettest. Det kunne f. eks. være at smide sig på sofaen og se Netflix. Det kunne være, at sætte sig og spille videospil. Eller måske at scrolle gennem dagens underholdning på diverse sociale medier. At vælge og prioritere disse passive aktiviteter, er et frit og helt okay valg. Det vigtige er blot, at man er bevidst om det valg, man tager. Desværre fylder mange deres fritid med disse aktiviteter fordi, at de ikke har reflekteret over og lavet en plan - selvom det ikke generere til deres lykke, succes og velvære. Denne støj gør opnåelsen af ens mål sværere, end de behøves være.


Fokus er således en kraftfuld, men sjælden kvalitet i dag. Uanset arenaen, giver denne kvalitet dig en fordel i hvad end du prøver at opnå. For lettere at kunne fokusere, kan det derfor være nyttigt på forhånd, at have en plan. En plan for hvad man ikke vil bruge sin tid på og hvad man i stedet vil bruge tiden på. Clarimy - Mening og klarhed fokuserer også på disse problemer. Gennem en række øvelser, vil du først skabe dit eget ideal og vision for fremtiden. Du vil finde ud af hvad et godt og meningsfuldt liv er for dig. Du vil på baggrund af dette lave nogle livsmål at forfølge. Sidst laver du din helt personlige og tilpassede handleplan for opnåelsen af dette. I kurset findes der også øvelser, som hjælper med at danne bedre og mere opfyldende vaner. Skab vaner der bidrager til din succes, lykke og velvære. Lad ikke dine dårlige vaner kontrollere og bestemme over dit liv.


© 2021 Clarimy. Alle rettigheder forbeholdes.

0